Mangalia, Romania

Stiri

Cinci programe de finanțare pentru afaceri mici, în 2021

Cinci programe de finanțare pentru afaceri mici, în 2021

Anul 2020 a dat peste cap planurile multor antreprenori în ceea ce privește viitorul afacerii lor. Iar partea financiară a fost una dintre problemele cu care s-au confruntat fondatorii de afaceri în lipsa unor previziuni clare în ceea ce privește încasările. Iată 5 programe de finanțare pentru afaceri mici care vă pot ajuta să mergeți mai departe în 2021.

Finanțare afaceri 2021: Fonduri pentru afaceri agricole inițiate de tinerii fermieri din diaspora
AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – deschide, în perioada 4 ianuarie – 4 mai 2021, o nouă sesiune de primire a proiectelor dedicată tinerilor fermieri din diaspora. Este vorba de submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă este de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pornește de la 70 de puncte (înscrieri între 4 ian. Și 4 feb. 2021), descrescând lunar cu 15 puncte. Astfel, în ultima lună de sesiune, în perioada 5 aprilie – 4 mai, pragul lunar de calitate va fi de 25 de puncte.

Ghidul solicitantului pentru această sesiune a fost modificat pentru a ușura accesarea finanțării nerambursabile pentru tinerii cetățeni români din afara granițelor țării care se instalează ca șefi sau manageri ai exploatației.

Astfel, pot solicita finanțare europeană nerambursabilă tinerii fermieri din diaspora care au absolvit, în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre ale Uniunii Europene (UE) sau țări terțe din UE.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole (dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație de pe pagina AFIR – http://so.afir.info/).

Depunerea cererilor de finanțare se face doar online pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 4 ianuarie, ora 09:00 și până în data de 4 mai, ora 16.00.

Ghidul solicitantului și materialele necesare accesării pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info – Investiții PNDR, în secțiunea dedicată submăsurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Granturi pentru IMM-uri

Citiți continuarea pe start-up.ro


Leave a Reply

%d bloggers like this: