Mangalia, Romania

Stiri

Redeschiderea Măsurii 1 – microgranturi de 2.000 euro, „în foarte scurt timp” (ministru)

Redeschiderea Măsurii 1 — microgranturi de 2.000 euro, „în foarte scurt timp” (ministru).

Măsura 1 de ajutoare de stat de câte 2.000 de euro pentru microîntreprinderi, PFA și alți beneficiari urmează să se redeschidă, „în foarte scurt timp”, în forma modificată, pentru a permite mai multor categorii de solicitanți să obțină microgranturile, a declarat, miercuri, ministrul în funcție al Economiei, Virgil Popescu.

Reamintim că, zilele trecute, la StartupCafe.ro, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru, a menționat că în luna februarie 2021 ar putea să se redeschidă Măsura 1 de sprijin pentru redresarea din criza COVID-19.

„Eu n-aș fi așa pesimist cu redeschiderea Măsurii 1, așteptați în perioada imediat următoare, că eu cred că o vom redeschide mult mai repede. Acolo e o rezervă de bani. Am modificat în guvern ordonanța, în așa fel încât și întreprinderile individuale, și întreprinderile familiale să poată accesa aceste microgranturi, am modificat pentru firmele înființate în anul 2019 pragul de cifră de afaceri și eu cred că în foarte scurt timp o să vedeți că putem lansa și Măsura 2, să nu așteptăm până în februarie” – a spus ministrul Popescu, la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor, de către Consiliul Național al IMM-urilor.

Reamintim că la prima sesiune de înscrieri la Măsura 1,  un număr de 29.250 de potențiali beneficiari au aplicat, în perioada 12-21 octombrie 2020.

În urma sesiunii, a rămas un buget de 41,5 milioane de euro necheltuit, care va fi folosit la cea de-a doua lansare.

În prima sesiune au putut aplica microîntreprinderile, PFA, ONG și cabinetele medicale individuale implicate în măsurile COVID-19. În cea de-a doua sesiune vor putea intra în plus și întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, conform OUG 199/2020. (sursa: startupcafe.ro).


Leave a Reply

%d bloggers like this: