Mangalia, Romania

Stiri

Situația privind înscrierile și plățile pentru Măsura 1 – Microgranturi și Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, la data de 22 ianuarie 2021

Situația privind înscrierile și plățile pentru Măsura 1 – Microgranturi și Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru la data de 22 ianuarie 2021.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului gestionează  schema  de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Situația aplicanților în data de 22 ianuarie 2021 este următoarea:

Situatie-granturi-la-22.01.2021

Claudiu Nasui: Status măsuri economice CoVid din bani europeni

”Am trecut de jumătate din dosarele de analizat pentru măsura 2. Am reușit să ajungem la 12.887 dosare procesate sau în curs de clarificare. Statusul este aici: https://bit.ly/395ky52. Pentru măsura 1, numărul dosarelor aflate în clarificare a scăzut simțitor. Mai sunt doar 350 de clarificat. Numărul plăților efectuate pentru ambele măsuri vor crește imediat ce avem noul buget. Până atunci, ministerul este limitat la a face plăți în valoarea de 1/12 pe lună din bugetul anului anterior. Avem o problemă cauzată de epidemie într-una dintre cele mai încărcate agenții, lucru care ne-a încetinit ușor față de ritmul din săptămâna anterioară. De asemenea, săptămâna aceasta am primit informații despre anunțul mincinos trimis către beneficiari. Anunțul nu a provenit de la minister. Nu este aprobat de minister. Și nu a contribuit decât la a mări starea de nervozitate din rândul antreprenorilor care, în mod perfect legitim, așteaptă banii pe care li i-a promis statul”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: